Sunday, 16 December 2012

sHopping Time

entry kali nk citer pasal event2 mggu nie..pasal gaza and pasal shopping dekat with my friends..
minggu nie ade ape tu org pnggl cam kempen cam tu la kat palam..mle2 tu ade la nk join konvoi ke stadium shah alam untuk kempen standing with gaza ..tapi syu cancel..xjadi pergi..sebab ayah tak bagi..nak buat camne..mle2 tu semangat jugak la nk pegi kan..ble ayh tak bagi mane jadi dh tak semangat laa
amik gambo nie mase tgh dgr ceramah sal gaza

teka la yang mane tgn syu??? ni plak participate dlm banner gaza
so dipendek kan ceriter ayu ,chah ngn zaty ganti kan tmpt syu ngan aida..parents aida pon xbagi jugak aida pegi..
pasal trip ke KL plak ...best sgt!!! (org baru kali ke2 pergi KL camnie la) pkul 7 dh kne turun tunggu bas..dah tak kire ngantuk ke ape..semangat nye nak pergi KL tuhhh..



dari palam ke shah alm kitorg amik bas u90 then dr shh alam kitorg amk u80 sampai kat kl sentral sepatutnye laa...tapi oleh kerana terover excitednyee..kitorg tersalah turun dekat bangsar..malu giler laaa mse tu..tapi nsb baek laa kat situ ade LRT..kitorg terus pegi stesen bandaraya..sampai sogo KL..nasib baek laa..then kitorg isi perut dulu..cantik sgt food court kat sogo..hehehe





lepas makan kitorg pon meneruskan misi utama..hohohoho sampai je kat jalan tar ape lagi..shopping la!!!yang kurengnye kitorg dtg awl sgt~kedai2 pon baru nk bukak ...aiyoooo...aida shopping tudung sampai dlm 5helai jugak..sume tudung akel...syu plak ..heehehe..macam tgk kat bawah ea

tudung mak..jeles nyee...

baju kak fatin


jam adik syu



macam2 beli...hehehehehe...tapi barang yang syu punye satu je..beg tu jee..yang laen2 tu yang org tempah..tapi..hehehehe...ade try pakai org pnye jugak laa..tgk kat bawah...

posing gne tudung org..hehehehe

nak try tgok..kot2 la bleh pinjam kaannn..hehehe..kenape la tak beli 2 jee...aiyooo...ok laaa...layan je gambar2 mase on the way balik nie..


bez giler naik LRT...laju~













pkns and sacc convention and mall..kat belakang tu pass


Thursday, 6 December 2012

my new uniform!!!

xtau la bakpe mke syu jadi gtu..hahaaha..


haaaaaaaaaaa....nie la dye uniform bdk2 klas s2..hahaha...model kat ats tidak dibayar ok..
hahaha...dengan bangganye kitorang akan memakai uniform ini setiap ari khamis sebab nye pada ari khamis jadual kitorang tersangat la pack so dengan penuh rase riak nyee...hohoho..kitorang nak tunjuk la yang baju kitorang yang lawa nie...riak tak???? 28 ya tuhhhh!!! dh la beli bju tu mase tengah poket kering...so bagi menghargai duit2 yang melayang untuk bju yang sangat ekslusif ini SETIAP ARI KHAMIS WAJIB PAKAI!!! ..so hilang sakit kpale pada pg bute ari khamis memikirkan nak pakai ape..kalu ikt syu la mmg tiap2 ari tak pe pakai tshirt gini sbb nye senang...pakat  sarung je..dh la wrne hitm..ske ati je la pakai tdg warne nape pon..

peace!!! berseri2 mke kitorang 

dah macam jage gol dh ni..amik gmbr pnye pasal..



syazra (org kedah) and aida (org sarawak )


nie la jadinye ble gile camera...hahaha


aida and me!!!

yang kat bawah nie gambar sem lepas pegi tanam bakau kat kuala selangor..saje nak tunjuk betapa comot nye kitorang...sekarang nie kitorang dh plan nk pegi class trip plak kat hulu selangor...bestnye!!!















Tuesday, 4 December 2012

NESCAFE + ROTI = KENYANG LAAA



 yummmmyy!!!!!sedapnyee pekena nescfe time2 hujan nie...hahhaha...cicah ngn roti plok yg lg lembut...auuummmm...jgn jeles..kat palam mmg dh bese dh mmg selalu je hujan petang2...nsb baek la ari ni klas CTU (agama islam) batal..siap dengan guruh petir kilat smbg2 myambung ..xberani la syu nk meredah tangga maut itu keseorangan ..takut weeiiiii...hujan tak berenti lagi nie...guruh pon ade sket2 agi...berani je caj fon dgn laptop..hahaha..kalu dkt rumh mmg lame dh la kne blebe ngn mak syu..yela..bimbang jugok..tapi bosan laa...duk dlm bilik sorg nie...bleh la try2 bju baru ..hehehhe...alaa...baju klas laa...yg di design oleh amirul..credit to him...dan disunting oleh syu ngn aida..hohoho..bab2 comment org pnye kje suke sgt laa...org suh buat tak nak..hehehehe..cntik...even colour dye tak mengikut colour asal taapi ok laa...
nasib baek logo kat bawah...tapi cm pelik sket kan??

gabungan fizik ,kimia and computing...class tak???
cantik kan...siap ade formula lagi kat belakang..hahaha...nie kalu bawak masuk s=dewan pekse tak tau la lepas ke tak...disuruhnye tuko baju alamak tak amik pekse laa..hahaha

Sunday, 2 December 2012

Starting

hohohoho..dh start dah sem dua..punye la lame duk umh kat sebulan lebih..tak buat makan tido ,tgok tb, trik rmbt adk.. masuk dah la sem 2..esok start dh lecture..tp syu 2 sbjek je esok..syok kn????? debo gop nie sbb strt2 je csc lab..lbh cm sem lpas r..wase cm miss teh je nie ajo csc lab..ingt ag r mase mle2 sem lpas..awl2 kne dh warning sal kehadiran la sal assingment la..last2 kali kacip molek je ngn miss teh nie..cute pon cute..hahaha..yang xsabo nie..nk mkn nasik lemak ff2 ..haha..lame x mkn..nasi lemk telur mmg perghhh r..hahaha..kdg rindu gop kat umh..tringt time2 gini pdn duk berebut remote r ngn adk2 syu oo..cite nape la ye tgok mlm nie...dh la mlm kmrin lepas dh bola..pdn tgokbola je adk2 syu tuhh..pa ke syu jd terikut..

Thursday, 30 August 2012

memikirkan mase depan~

haiyoooo....lame nye x buat entry kan...syu memang..hehehhehe...xpandai sangat la nk wat entry panjang2 panjang..tapi kat sini nk cakap sal nape eaa....kte melalut je la pasal syu@uitm puncak alam(palam) ..bez jugak duk sini..rase cm dh beso sket r..hehehehe...pahtu kwn2 kelas syu sume satu kepale je...pergi mane2 mesi same2 ...yela dlm kelas tu ade 23 org..7 org je pon bdk ppuan..nk kwn ngn sape lagi kan...tp kalu ade lagi pon bdk ppuan lagi 7 org..syu still nk kwn ngn diorg je..sbb diorg mmg d'best r...even kiorang baru kenal mase 1st week lecture tapi kitorang dh ngam mcm dh kenal lame..cume syu je la cam malu2 sket and syu tgh homesick mase tu..so tak berape sangat la...tapi bile dh 2 3 minggu kat sane..dh faham diorang punye perangai sume jd dh terbiase and dh bleh duk skali r..cumenyee syu cam sedih sket la...coz syu pointer syu mcm rendah je..kalu pointer rndh syu dh xleh dh smbg untuk sem dpn..kene pergi amik diploma plok..msti sdih nk tngglkan diorang ni sume..bkn senang nk dpt kwn2 yg bleh ngam giler ngn kite..sabo je laa...buat yg terbaek!!!

Wednesday, 27 June 2012

risau laaa

hurmmmmm...syu tak tau nak cakap camne...kadang kite rase heppy jee ngan perubahan kte tapi tak semestinye  perubahan tu yang terbaik untuk kite..mungkin kite patut tengok kembali mane2 perubahan yang tak perlu dilakukan..kadang kte tak perasan tapi ble dh perasan ape yang patut kte buat?

Saturday, 23 June 2012

BERADA DI PUNCAK!!!

kembali ke alam maya....ceeee...wahh...dah lamenyee x on9...dalam sebulan ade kot...huhuhuhu...banyak bende jadik nie...tapi yang palaing best syu nak cakap yang syu dah sampai ke puncak..walaupon dah ramai yang cakap sal ...walaupon syu nie ketinggalan zaman ...tapi nak bagitau jugak SYU DAH SAMPAI KE PUNCAK!!!! YEAYYYY!!! mase minggu MDS tu syu cam homesick giler r..sebab tak bese duk jauh2 kan...tapi syu banyak kawan kat sini...ade cik pika...ade cik kimah..so tak la rase sangat..kalu malam2 je la ..cam nak tido tu cam teringat kat en.barney kat rumah tuh...menyesal pon ade xbawak dye sekali...xpe la...nanti kite carik en laen plak la...tapi kne tunggu duit KPT masuk dulu la kan...
syu amik engineering kat sini...mule2 tu takut jugak la sebab sume kawan syu amik sains..tapi kan..yang best nyee syu cam cepat je rapat ngan kawan2 kelas syu tu..yela...bayang kan daripada 23 orang hanya 8 orang perempuan..memang kitorang duk sekali je selalu r.....k laa...syu nak g basuh baju yang berlambak lambak lagi tuh..bubyee..nanti syu buat entry lagi k...

Monday, 7 May 2012

can'T waiT

heloooooooooooooo..mIss whatever in the house..hohoho...dah bersawang dah blog aku....nak citer yang syu dah dapat tawaran ke UITM puncak alam yang selame ini manjadi idaman tau tak!!! bangga nyeeeeeee...even ader la kawan syu yang dapat offer dari U yang lagi top..tapi syu rase syu lagi sesuai duk sane..even ramai yang membantah syu amik engineering tapi syu tetap nak jugak!! sebab mak syu cakap belajo je mane mane pon...ader rezeki ader la keje tu...baguskan mak syu!!...lepas nie berada di puncak la aku..hhohohoho...excited giler tapi kene control ayu sikit la...lepas nie mission ak yela shopping banyk2...baju..kasut...suar...handbag...melampau dah nie...xpe...saje amik kesempatan...

Sunday, 26 February 2012

my first beg..yeppppyyy...

Hari nie syu nak wat announcement..ehmmmmmmm ehmmmmm wahai penduduk blog sekalian syu dah pandai jahit beg sendiri!!! Semua nie hasil dari mak syu tukang jahit no1 di dunia..syu wat research ikut blog yang syu sendiri dah lupa...aiyoooo..dah la tak ucap time kasih...copy paste je yang orang punye..xpe la..moga2 kak tu dapat rezeki yang melimpah ruah gitu! ...hurmmmm..senang je nak buat sebenarnya cume memerlukan kesabaran ..yela syu nie kalu bak2 ukur mengukur nie memang fail la sket...entah la kenapa ngan tangan syu nie...guna pembaris pon mesti belok jugak sket..tapi boleh la...bila dah jahit tu orang tak Nampak yang senget2 tu coz duk kat dalam..hehehe (mak yang ajar)..korang nak tak tau cara nak buat nie???biar la korang nak tau ke tak nak tau ke yang korang bukak post nie sape suruh! So KENE BACA JUGAK SAMPAI HABIS!!! Penat tau menaip sume nie kalu tak de orang yang nak bace..huhuhu..bace ea..
Tutorial membuat beg simple dan mudah  je..(yelahtu...)

     BAHAN-BAHAN(CAM NAK MASAK PLAK)
     1.kain untuk lapisan luar...
     2.kain untuk lapisan dalam (lining)
     3.kain untuk tali beg...(digalakkan guna kain yang same dengan lapisan luar)
     4. kain untuk jahit zip/magic tape  (syu tak buat..)
     5.kesungguhan (poyo la)



         CARA –CARA NAK BUAT
 1.nie polar bag...saiz nie dalam cm...kalu nak besar pandai adjust..k???dah besar kan...
POLAR BEG

2.lepas dah tengok polar kat atas korang potang kain tu mengikut bentuk yang telah ditunjukkan..
3.bahagian A adalah body beg...B untuk tali beg .yang C untuk jahit zip..
4. jahit tali bag dengan mencantumkan bahagian hujung..kain asal saiz 56X11 akan jadi 56X5.5..jahit dengan basi 0.5cm-1cm.. then terbalikkan dan iron bagi leper…ala-ala macam tali beg le jadinya
5.cantumkan body bag...jahit bahagian tepi dan tapak lepas tu baru jahit lining dye lekat kan sekali...ingat pastikan kain u terbalik so bile dah siap kain lining yang bahagian atas berada dalam beg...
6.dah Nampak bentuk tu...korang sambung kan bahagian C pada bahagian atas beg korang untuk letak zip...tapi syu tak buat zip(malas) so syu jahit tutup je kat bahagian atas tu...hehehee
7.tarrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa..dah jadi beg...ehhh3..belum lagi lupa nak cakap tali beg tu korang jahit sekali la mase buat kemasan kat bahagian atas tu ea..
   
Nak tengok beg syu punye tak???hehehe..malu la..tak cantik pon gune kain lebih




taraaaaaaaa!!!!
Boleh la untuk kali pertame kan???nanti ader duit lebih kite beli kain yang keras sket so beg tu kukuh sket and lebih tahan..kalu gune kain yang plain lagi cantik!!boleh la kalu nak tambah pape kat beg tu...


Sunday, 19 February 2012

my 7 little dreams



Dah lame tak wat entry kan...wndu!!
Ok kali nie saya nak wat entry pasal kasut..shoe orang putih cakap...kasut perempuan je lah ea...kasut lelaki nie tak berapa ambik tau sangat la..sorry...syu nak cite pasal pelbagai jenis kasut yang ader dekat dunia nie...sama ade flat or high heel sumenye ader peminat yang tersendiri kan..
1..

1.ankle strap





Kasut jenie ader strap yang lilit kat ankle...name pon ankle strap kan..besenye kite dapat artis yang pakai especially ble diorang on red carpet kan...besenye ankle strap high heels la kan...kalu tak high heels same je ngan sandal kan???yang bese kite tgok kat kasut you oo..



2.ballet flat





Kasut nie pon jugak dikenali sebagai ballerina..sebenarnya kasut nie konsepnye dari ballet shoe cume di tuko material dengan cara pembuatan..kasut nie memang mementingkan comfort la..besenya kasut nie memang cantik buat ladies yang ader kaki panjang(not me..huhuhu) memang sesuai le pakai jeans,baju kurang and ape saje jenis outfit sebab tu la kasut jenis nie glamour dalam kalangan remaja.sebab senang nak mix and match..nak beli kasut banyak2 mane ader duit kan ..


 3.kitten heels










Kasut macam nie tak berapa tinggi antara 1.5 inci hingga 2 inci je..tumit dye pon tirus je...lebih sesuai untuk pergi keje or majlis yang lebih formal..syu pernah pakai kasut jenis nie..tak berapa selesa sangat la sebab kaki syu memerlukan udara yang segar..lagipon kasut nie macam makcik2 sket la...hehehe..tapi ader je yang minat kasut nie..atas orang  la kan..





4.mary jane









Kasut jenis nie sangat cute besenye kite tengok budak yang pakai or budak2 yang boarding school la kan...kebanyakan material yang digunakan leather or pvc..syu ader jugak pakai kasut nie mase sekolah dulu..memang menyeksakan la mase minggu first sekolah tu...sakit giler kaki!! Menyengat sampai nak tido!! Tapi ble dah lame jadik bese je la...tak rase pape dah..tapi syu pakai yang flat je la k...no high heels!








5.PUMPS



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Syu memang macam nie ble Nampak sape2 yang pakai kasut nie sebab syu memang giler kat kasut nie..tak tau la ble bleh pakai kasut macam nie..mau terkejut la mak syada ket gi negok anak dye wat balik kasut macam nie..hahahaha..kasut nie pon memang tengah in sekarang nie..dan kebanyakkannya sangat comel!!  Boleh dapat dalam pelbagai ketinggian and tumit dye pon dah banyak jenis  tebal ke tirus ke tetap nampak glamour!! (nak kena bius nie)




6.peep toes







Kasut nie pon cute jugak ..uniknya kasut keseluruhanya tertutup cume ader lubang kecik kat depan yang boleh menampakkan 2-3 jari korang..bukan korang je nak makan angin,jari korang pon nak jugak....aliran udara pon lebih ok!!! Hahahhaha


7.wedges








Terakhir sekali wedges yang mesti korang ader...(syu tak de pon..tapi nak kena beli jugak...xleh pumps kite beli la yang nie dulu kan???)  kasut macam nie memang popular..first sebab dye tinggi so dapat la membantu orang2 yang katek macam syu nie Nampak lebih tinggi  2 nd sebab ye lebih stabil sebab tebal....even tinggi mane pon korang tetap rasa cam rata je..ble jalan lame or berdiri lame pon korang lebih selesa berbanding high heels...sesuai untuk pakaian yang kasual or nak bergaya ngan baju kurung..tapi AWAS!!! Kalu ngan baju kurung perlu pilih yang lebih ringkas so korang tak la nampak sarat sangat..
bagi yang kaki dye kecik memang tomey sangat la kalu pakai wedges yang tak de tali..kaki korang akan nampak cam Barbie doll gitu!!!



Ape pon jenis kasut yang anda nak pakai make sure kasut tu sesuai dengan korang punye style and umor...xde la Nampak terlebih usia or terlebih ‘comey’..hehehe...saiz pon penting jugak ...